Ravis ws

Dharma Coaching

Att lära känna sig själv är den enskilt viktigaste vägen för personlig utveckling. Därefter, begärs vi inte bara att stå ut med det som dyker upp, men även acceptera det. Var sak har sin plats, även inom oss.

I yogalitteraturen finns mängder med visdom, klokhet och praktiska redskap för att leva ett autentiskt och lyckligt liv. Och kroppen är vår länk till vårt inre landskap.

Vårt fysiska tillstånd påverkar i hög grad vårt sinne, vårt humör och ytterst, våra beslut. Och även tvärtom. Likaså kan vi via kroppen finna lugn och klarhet. Asana och meditation grundar oss och skapar en frizon där vi kan betrakta vår situation, våra tankar, mönster och präglingar och låta dem bli våra allierade i utforskandet, istället för motstånd och svårigheter.

Vår hållning, hur vi rör oss och hur vi ”talar” till vår kropp och via vår kropp (medvetet eller omedvetet) döljer värdefull och utvecklande information om oss och för oss.

Men sökandet kan gå i cirklar och bli övermäktigt. Utan verktyg eller redskap till att förstå våra handlingar och beteenden, och oss själva, går vi vidare i samma spår och kan tapparr tron till att vi faktiskt är medskapare till våra liv. Man behöver andra som är på samma resa, man behöver stöd och inspiration för att orka och vilja gå hela vägen.

Dessa Yoga & Dharma coaching sessioner består av det du behöver för att boosta dig, grunda dig, finna ro eller klarhet för nästa steg (och stegen som kommer). De utgår från det i ditt liv som du vill förstå bättre, förändra eller utveckla. Vi använder oss av de Yogans visdom, samtalet, pranayama – andetaget, meditation, asana – yogapositioner, för att stärka och lyfta till ytan det du söker att utforska. Vi träffas på Dharma Loftet i Västerås i första hand, men jag kan även komma till dig där du är.

I grupp övar vi under under benämningen Yoga och Dharma – inre hållning. Under din egen session träffas vi och går in på de teman som rör sig hos dig just nu. Vi bollar funderingar och du får stöd i att rannsaka dig själv. De individuella Yoga & Dharma sessionerna kan med fördel kombineras med kursen, men de kan även stå separat.

Sessionerna är individuella och självklart konfidentiella. Det finns ingen given tidsinramning men en session inkluderar en uppföljning  på ca 20 min där vi diskuterar fram alternativen framåt.

Skillnaden mellan Yoga & Dharma sessioner och individuella yoga lektioner är att vi arbetar mer pragmatiskt under sessionerna, de är coachande med stöd i den yogiska filosofin medan vi under asana lektion ägnar oss enbart åt asana.

Alexandra Kambler som leder dessa sessioner har en fil.mag i psykologi och är utbildad samtalsledare.

Dessa är INTE terapisessioner och ersätter inte psykologiska/psykiatriska behandlingar hos en terapeut! Dock kan de ha terapeutisk effekt.

Hör av dig för mer info och boka tid nedan.

Du är så välkommen på din egen stund!


Info

Pris: 850:-/ tillfälle inkl uppföljning

Tid: 75 min + 20 min

Plats: Dharma Loftet på Blåsbogården

Betalning till bankgiro 829-7970

Avbokning samma dag debiteras med halva kostnaden. Full betalning för utebliven lektion.


Dharma Coaching