The Alex of Dharma

Född till världsmedborgare…

… i Canada med Libanesiska föräldrar och bosatt i Sverige med sin egen familj, har hon nyfiket sökt efter rötter, mening och livets frågor. Hon har alltid haft gåvan att vecklat ut och in på sina egna och andras världsbild. Det finns alltid fler frågor än svar.

Alexandra undervisar yoga, håller talks och kultiverar empowerment och medvetenhet sedan 2004. Hon har en Fil.mag i psykologi och är skolad i olika former av yoga, ledarskap och coaching. Med sitt unika, rytmiska och sensuella uttryck inspirerar hon till kreativitet och mod och undervisar för ökad medvetenhet och integritet. Hon väver samman filosofi, visdom och rörelse på ett poetiskt sätt som uppmuntrar till introspektion.

Efter en tid i ett stramt inramat arbetsliv lämnade hon sitt 8 – 5 jobb som beteendevetare och livsstils-coach och fortsatte sina studier i österländsk livsåskådning, neurologi, och rörelsemedvetenhet under ledning av några av de främsta lärarna i världen.

Dharma har vuxit fram ur en längtan efter skapande, äventyr och viljan att tjäna. Hon förmedlar sina och de lärdas insikter till alla dem som önskar lära känna sig själva, till alla modiga som vågar ställa sig nyfiket och öppen-sinnat inför undret att Vara.


Lärarna

Genom åren har Alexandra mött och övat med fantastiska lärare över världen och blivit ingjuten med deras visdom och kunskap inom yogans filosofi, anatomy och biomekanik, mindfulness och rörelsens konst. Bland de många lärare och inspiratörer som hon mött har hon utvecklat en särskilt kontakt till: Kira Sloane, grundare av forna Lulu Banda’s i Ojai Kalifornien och VD för  Yoga Anytime som Alexandra är del av; Miss vinyasa flow – Julie Martin grundare och VD till Brahmani yoga; Doug Keller – Mr biomechanics of yoga, och super akademikern och andlig lärare Ravi Ravindra som med ödmjuk storhet uppmuntrar till medvetandets expansion.


Tillsammans

Yoga sker i relation. Dharma arbetar i kollaborationer. Det är där den kreativa processen sätts igång.

När hon inte är ute och far inom och utanför Sverige finns hon på Dharma Loftet, Blåsbogården i Västerås. Där håller Alexandra klasser, arrangerar events och skapar en kreativ mötesplats. Men under en vagabond period spred Dharma inspiration och skapade intressanta möten på Fotografiska i Stockholm, Västerås Slott,  Västmanlands teater i Västerås och Västerås Konstmuseum där hon gästspelar då och då. Alexandra undervisar på Yoga Anytime, du finner henne i Palma, Mallorca hos Lucky Bodies and Happy Souls på årlig Urban Retreat. När hon besöker Ojai i Kalifornien kan du träffa henne på Ojai Yoga Shala.

Alexandra har ett nära samarbete med David Phillips på Presentationsteknik.se – ledande i Sverige och världen inom presentation och ledarskap, där hon coachar och undervisar på själv-ledarskapskursen WOW. Och även med Equalate – Sveriges främsta inom organisationsutveckling för jämställdhet, mångfald och inkludering.

Kanske kommer Alexandra till dig?

Dharma välkomnar dig till en kreativ värld av rörelse.

Kärlek och frid

// Alex