alexandra1606-web-1_fotor

The Alex of Dharma

Med bas i Västerås har Dharmayogas Alexandra Kambler undervisat yoga sedan 2004. Hon är skolad i olika vinyasa stilar av yoga asanas och har ett unikt dansant och sensuellt uttryck. Hon undervisar också restorative yoga för stillhet och ro. Hon förmedlar yoga med ett djup och medveten koppling till Hjärtat och inre hållning. På senare år har Dharma också kultiverat sin önskan för konversation och gemenskap och ger talks om livet, begär, disciplin och frihet med stöd och inspiration av mystikerna och yogans visdom.

Nyfiken på en djupare kontakt med självet och förståelse för världen, studerade hon beteendevetenskap och lämnade universitetet  med en fil.mag. i psykologi. Hon fortsatte sina studier i österländsk livsåskådning, och kreativ rörelse under ledning av lärare från hela världen och via självstudier. Genom kroppen uttrycker vi oss själva och kommunicerar våra djupaste önskemål och kreativitet. Alexandra mötte sin Dharma och hennes livsuppgift blev att studera vidare unionen mellan kropp sinne och själ och förmedla vidare sina och de lärdas insikter till alla som önskade utforska yogans och sin egen värld.


Lärarna

Genom åren har Alexandra mött och övat med fantastiska lärare över världen och blivit  ingjuten med deras visdom och kunskap inom yogans filosofi, anatomy och biomekanik, mindfulness och rörelsens konst. Bland de många lärare och inspiratörer som hon mött har hon utvecklat en särskilt kontakt till: Kira Sloane, grundare av forna Lulu Banda’s i Ojai Kalifornien och VD för  Yoga Anytime som Alexandra är del av; Miss vinyasa flow – Julie Martin grundare och VD till Brahmani yoga; Doug Keller – Mr biomechanics of yoga, och super akademikern och andlig inspiratör Ravi Ravindra som med ödmjuk storhet uppmuntrar till sinnets och medvetandets expansion.


Tillsammans

Dharma arbetar i kollaborationer . Det är där den kreativa processen sätts igång, i sammankomsterna. Då Dharma inte har någon fix position, har hon friheten att resa och flytta runt och skapar nya platser för yoga, rörelse och möten för likasinnade. Platser som Dharma gästat med sitt konstnärliga och filosofiska uttryck är Fotografiska i Stockholm, Västmanlands teater i Västerås och Västerås Konstmuseum, där du kan gå på klass med henne på söndagarna! Hon undervisar på Yoga Anytime och du finner henne även i Palma, Mallorca hos Lucky Bodies and Happy Souls på årlig Urban Retreat.

Dharma välkomnar dig till en kreativ värld av rörelse.

Namaste