Immersion

Yoga & Dharma Immersion

Hösten bjuder in till introspektion. En tid att för frigörelse och reflektion.

Kursen startar med en fristående retreat i Gäddeholm strax utanför Västerås. Denna är del är öppen för alla som vill ta första klivet ut i djupet.

Under första delen som hålls på Torkvinden på Gäddeholms Café, strax utanför Västerås utforskar vi hållning, mindfulness och introduktion till yogafilosofi.

Gäddeholm
Gäddeholm

Vi söker att utveckla vår nyfikenhet för det inre landskapet och lyssna på kroppen och andningen. Vi kommer att röra oss inspirerat av Dharmas unika rörelseform och utforska skickliga övergångar mellan asanas.

I del två kommer vi att rannsaka de yoga begreppen vi ofta hör i klass. Vi vänder och vrider på hur dessa kan assistera oss i vår vardag och vad dessa betyder för oss rent neurologiskt. Vi går in på mer vetenskapliga tolkningar av yogans effekter – sånt som de lärda yogis och mystikerna känt till i tusentals år. Vi kommer att utforska andningens betydelse och rörelsen i flow. Vi kommer även att titta närmare på hur hjärnan påverkas av yoga och meditation.

Under del tre, som är sista delen landar vi i alla insikter och erfarenheter. Vi övar Freedom style yoga – du lyssnar in vad du behöver och svarar skickligt genom rörelse och stillhet. Vi utforskar begreppen frihet, kreativitet och energi, och rannsakar Dharma. Vi kikar närmare på chakran.
Hur tar vi med oss allt vi lärt oss ut i vår vardag och världen? Du får lära dig att fördjupa och utveckla din Sadhana till en daglig rutin.

fullsizeoutput_116d
Dharma Loftet

Under varje träff kommer det att ges tid för journaling och samtal.

Med stöd av genom tidernas största tänkare, vetenskapen, yogis och andliga rebeller låter vi oss inspireras att Se tydligare, ödmjukare och landa stadigt i vårt centrum.

Tillsammans minglar vi och fördjupar samtalet med våra rörelser. Andas och Är. Allt finns redan här, hela Undret, vi bara övar att se det klarare.

Detaljerat schema och upplägg kommer att tilldelas de anmälda inför kursstart. Vid anmälan meddela om du önskar endast gå på första delen eller om du förbinder dig till alla tre delar. Meddela också ev allergier, skador, eller annat som kan vara bra för läraren att känna till. Berätta också vilken erfarenhet du har av yogautövning, hur länge du yogat och vid vilka skolor/traditioner.

Detta är inte en yogalärarutbildning! Detta är en fördjupning för dig som vill ta din utövning steget längre, djupare.

Detta är en kurs för den modiga. Du ombeds vidga sinnet och öppna hjärtat, och hänge dig till din och din Sanghas utforskande. Ingenting blir sig likt efter detta.


Info

Datum och plats:

del 1, 28 oktober, Gäddeholms cafe

del 2, 10 – 12 november, Dharma Loftet, Blåsbogården

del 3, 24 – 26 november, Dharma Loftet, Blåsbogården

Tider:

fredag 17:00 – 20:00 (del 2 -3)

lördag 10:00 – 16:30

Söndag 10:00 – 13:00

Pris: Endast del 1 på Gäddeholm, 1400:- Hela fördjupningen 3200:-


Betalning till Dharmas bankgiro 829-7970.

Du kan dela upp din betalning, dock ska hela summan vara inbetald senast 28 oktober. Meddela vid betalning namn, kurs och ev delbetalning.

Anmälan: Snaras till del 1. Anmälan till del 2 och 3, 28 oktober

Antal platser del 1: 20

Antal platser fortsättning: 12

Avbokningspolicy:

Ingen återbetalning efter 30 september.

Gör din anmälan nedan.

Välkommen!

Djupdykning i yoga & dharma