Immersion

Djupdykning i yoga & dharma

I höst kommer kommer en fördjupningskurs för dig som längtar efter att grotta in dig lite mer i yoga och dharma! Du är inte bara del av världen, världen finns inom dig.

Kursen är i tre delar där första delen är öppen och fristående för alla som vill ta första klivet ut i djupet. Men vill du utveckla din utövning och gå vidare kommer två tillfällen till.

Dina lärare är Alexandra Kambler, Josefin Wikstrøm och Sarah Elfvin. Mer om dem under länkarna nedan.

 

Under första delen som hålls på Torkvinden på Gäddeholms Café, strax utanför Västerås utforskar vi hållning, mindfulness och introduktion till yogafilosofi. Vi söker att utveckla vår nyfikenhet för det inre landskapet och lyssna på kroppen och andningen. Vi kommer att röra oss inspirerat av Dharmas unika rörelseform och utforska övergångarna skickligt mellan asanas.

I del två kommer vi att rannsakar begreppen vi pratar om så mycket inom yoga och vänder och vrider på hur dessa kan assistera oss i vår vardag och hur de påverkar oss rent neurologiskt. Vi går in på mer vetenskapliga tolkningar av yogans effekter – sånt som de lärda yogis och mystikerna känt till i tusentals år. Vi kommer att utforska andningens betydelse och rörelsen i flow. Under andra delen 11/11 kommer Josefin Wikstrøm att undervisa yoga, Bollywood dans och föreläsa med grund i sitt arbete inom mindfulness, Fängelseyoga, neurovetenskap och trauma-anpassade tekniker. Mer om hennes program finns här. https://www.facebook.com/events/754774081339103/permalink/898661613617015/

I del tre, som är sista delen landar vi i alla insikter och erfarenheter. Vi övar Freedom style yoga – du lyssnar in vad du behöver och svarar skickligt genom rörelse och stillhet. Vi utforskar begreppen frihet och kreativitet, och rannsakar Dharma. Vi övar compassion för oss själva och andra, med Metta och buddhistisk mind-training. Vi hämtar stöd i filosofin bl a genom Bhagavadgita och Yoga Sutra och vecklar ut visdomarna så de assisterar oss i våra liv. Vi rannsakar vårt förhållningssätt till oss själva och omvärlden. Hur tar vi med oss allt vi lärt oss ut i vår vardag och världen? Du får lära dig att fördjupa och utveckla din Sadhana till en daglig rutin. Under denna del kommer vi att få möta Sarah Elfvin, Ishta yogalärare, som ger oss verktyg inom meditation, mantran och kompass genom inre landskapet.

Under varje träff kommer det att ges tid för journaling och samtal.

Med stöd av genom tidernas största tänkare, vetenskapen, yogis och andliga rebeller låter vi oss inspireras att Se tydligare, ödmjukare och landa stadigt i vårt centrum.

Tillsammans minglar vi och fördjupar samtalet med våra rörelser. Andas och Är. Allt finns redan här, hela Undret, vi bara övar att se det klarare.

Detaljerad schema och upplägg kommer att tilldelas de anmälda inför kursstart. Vid anmälan meddela om du önskar endast gå på första delen eller om du förbinder dig till alla tre delar. Meddela också ev allergier, skador, eller annat som kan vara bra för läraren att känna till. Berätta också vilken erfarenhet du har av yogautövning, hur länge du yogat och vid vilka skolor/traditioner.

Detta är inte en yogalärarutbildning! Detta är en fördjupning för dig som vill ta din utövning steget längre, djupare.

Detta är en kurs för den modiga. Du ombeds vidga sinnet och öppna hjärtat, och hänge dig till din och din Sanghas utforskande. Ingenting blir sig likt efter detta.


Info

Datum och plats:

del 1, 28 oktober, Gäddeholms cafe

del 2, 10 – 12 november, Dharma Loftet, Blåsbogården

del 3, 24 – 26 november, Dharma Loftet, Blåsbogården

Tider:

fredag 16:00 – 19:00 (del 2 -3)

lördag 10:00 – 16:30

Söndag 10:00 – 13:00

Pris: Endast del 1 på Gäddeholm, 1400:- Hela fördjupningen 3200:-


Betalning till Dharmas bankgiro 829-7970.

Du kan dela upp din betalning, dock ska hela summan vara inbetald senast 28 oktober. Meddela vid betalning namn, kurs och ev delbetalning.

Anmälan: Senast 30 september till del 1, 28 oktober till fortsättning.

Antal platser del 1: 20

Antal platser fortsättning: 12

Avbokningspolicy:

Ingen återbetalning efter sista anmälningsdag.

Gör din anmälan nedan.

Välkommen!

Djupdykning i yoga & dharma