Dharma Talks

INSPIRATION & REFLEKTION

Dharma talks är inspirerande föreläsningar och samtal med stor portion humor och djup om identitet, präglingar, ledarskap och icke-verbal kommunikation. De inspireras av Alexandras erfarenheter från över 17 års undervisning i rörelse, filosofi och praktisk psykologi, med grund i modern vetenskap och österländsk visdom.

Föreläsningarna ifrågasätter våra övertygelser och inspirerar till nytänkande och engagemang.

Kontakta Alexandra för att boka en talk! Föreläsningarna kan hållas både på engelska och svenska.

Välkommen!


Teman:

Hemma eller Passa in. Rasism, relationer och färgblindhet.

Om ”utanförskap”, sökandet efter tillhörighet och rätten att vara sig själv. En aktivistisk föreläsning för att öka medvetenhet om hur strukturer försätter privilegiet i trans, och om att titta in från periferin.

HÅLLBART?

Om relationer, identitet, inre och yttre avtryck. Våra präglingar sätter agendan för hur vi för oss i livet och vilken relation vi har till det och varandra.

ANATOMY OF INTEGRITY

Om att förstå och stå i sin sanning. Vad består integritet av, varför är det viktigt att utveckla och varför gör det skillnad i vardagen, arbetslivet och i självledarskapet?Funkar utmärkt att kombinera med kursen Anatomy of Integrity.

RÖRELSEFRIHET, SENSUALITET & MOD – den ickeverbala dialogen.

Vad händer när vi slutar att röra oss? Det är en intressant fråga med långtgående svar och alternativ. Men än mer intressant är vad som händer när vi tillåter oss rörelse. Vad händer när vi tillåter oss att vara sensuella? Vad innebär det att vara fri?

Denna föreläsningen bygger på bok som ges ut 2021.


Om AlexandraIn action

Alexandra har en bakgrund som beteendevetare med en magisterexamen i psykologi. 

 

Hon har jobbat som livsstils-coach och
samtalsledare men släppte Landstinget 2010 för att
föreläsa och undervisa om personlig utveckling, integritet, rörelsemedvetenhet och yoga.

 

Alexandra har bl a samarbetat med Västmanlands teater och undervisat hos David JP Phillips – en av Sveriges skickligaste talare. Hon har även varit radiopratare på Sveriges Radio, i programmet Tänkvärt.


Dharma Talk